kör_logo_fa

Majdnem százan ünnepeltünk együtt a SZIK XVI. Díszvacsoráján

Idén ősszel már tizenhatodik alkalommal került megrendezésre a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium hagyományos Díszvacsorája. Meghívásunkra majdnem 100 vendégünk jött el, hogy vissza- és előretekintsünk a kollégium mindig izgalmas életére.

Az est díszvendége Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter volt, aki nyitó beszédében köszöntötte a szakkollégistákat, és megjegyezte, hogy nagy előnyöket jelenthet a munkaerőpiacon, ha valaki egyetemi évei alatt szakkollégiumi tanulmányokat végzett. A díszvacsorát megtisztelték jelenlétükkel a magyar jezsuita rendtartomány tagjai közül többen, szakkollégiumunk tanárai, támogatóink, barátaink, nem utolsósorban pedig öregdiákjaink is. Idén első alkalommal velünk voltak az újonnan alakult Pozsonyi Magyar Szakkollégium képviselői is, sokadik alkalommal pedig a Jezsuita Roma Szakkollégium képviselőjét is vendégül láthattuk ismét.

A vacsora különleges menüjét a Loyola Café szolgáltatta, ezen kívül azonban minden mást a szakkollégisták szerveztek. Az ételeket és italokat is szakkollégisták szolgálták fel. A fogások között kórusénekkel és zenével szórakoztattuk a szakkollégium jelenlévő támogatóit és barátait, illetve beszámoltunk büszkeségeinkről, legizgalmasabb tudományos kutatásainkról és aktuális projektjeinkről is.

Hálás köszönet mindazoknak, akik velünk ünnepeltek, és mindazoknak, akik nélkül nem lehetett volna teljes az este. Külön köszönet Solymosi Kinga és Wittmann Ádám főszervezőknek, valamint az egész Külügyi Teamnek a Díszvacsora előkészítésében és lebonyolításában végzett munkájukért!

Az eseményről készült galériánkat Facebook-oldalunkon tekintheti meg.

Bárdos Dávid

kör_logo_fa