kör_logo_fa

Olyan egyetemistákat és végzős gimnazistákat keresünk, akik egyetemi éveik alatt a maximumot szeretnék kihozni magukból; akik törekszenek arra, hogy kiválóak legyenek saját szakterületükön, de érdeklődéssel fordulnak más tudományágak felé is. Szakkollégiumunk sajátossága az interdiszciplinaritás. A legkülönfélébb egyetemekről és szakokról várjuk a jelentkezőket – olyan hallgatókat, akik az egyetemen megszerzett tudást egy sokszínű és inspiráló szakmai közösség szolgálatába kívánják állítani, és akik a felsőoktatás hagyományos keretei között meg nem szerezhető képességek birtokába szeretnének jutni.

A szakkollégiumban egymással és egymásért dolgozunk, így kiemelkedően fontos számunkra a jó csapatjátékosok jelenléte – olyan hallgatóké, akik a tanulás mellett elegendő időt és energiát tudnak szánni a teamekben (a kollégiumban különböző feladatokat ellátó csoportokban) teljesítendő munkára. Persze a kötelességek mellett a kikapcsolódásra is próbálunk időt szakítani: egy jó Ignácos a csütörtöki közösségi eseményeken, a kollégiumi hétvégéken és a különféle csapatépítő programokon is igyekszik minél gyakrabban részt venni.

Az Ignác közösségét – a jezsuita lelkiséghez hűen – az állandó szellemi és lelki fejlődésre való törekvés nagyban meghatározza. Nem csak otthont, szakmai fejlődést, lelkesítő és segítő csapatot jelent, de egy olyan szigetet is, ahol a keresztény hit mindennapokban való megélése természetes számunkra; ahol szakmai előrehaladásunkat a keresztény értékrend fényében szemléljük. Szakkollégiumunk a jezsuitákhoz kapcsolódik, így kiváló közeget jelent azok számára, akik nyitottak a közösségi hitélményekre.

Ha úgy érzed, hogy az egyetemi éveid alatt többre vagy hivatott, ha szeretnél kiemelkedni az egyetemi tömegképzésből, akkor köztünk a helyed! Olyan egyetemisták vagyunk, akik nem elégszenek meg az érdemjegyvadászattal, hanem megszerzett tudásukkal gazdagítani, építeni szeretnék önmagukat, és a szakkollégiumban megszerzett tapasztalatokat kisebb-nagyobb közösségek szolgálatába akarják állítani. Kiemelkedően fontos feladatunknak tartjuk a társadalmi problémák enyhítéséért folytatott küzdelmet. Hisszük, hogy már az egyetemi évek alatt is tennünk kell a körülöttünk élőkért!

A felvételi elbírálásánál az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

 • széleskörű és naprakész közéleti és aktuálpolitikai ismeretek
 • nyitottság a kollégium által nyújtott azon lehetőségekre, amelyek a keresztény hit élővé tételét segítik, s alkalmat adnak személyes hitbeli elmélyülésre és fejlődésre
 • csapatmunkára való készség, komoly szándék az Ignácos közösségben való aktív részvételre
  a kritikus szemléletmód megcsillantása, a személyes vélemény tartalmas, igényes, lényegre törő, strukturált formában történő kifejtése (mind írásban, mind szóban)
 • a tanulmányi átlag tekintetében: az Ignácban maradáshoz alapkövetelmény a 3,5-ös korrigált kreditindex; a középiskolásoktól 4-es átlag körüli teljesítményt várunk –egyéni elbírálásra mindig van példa az eltérő (egyetemi) háttér és tudományos tevékenység miatt

További előnyt jelent:

 • kimagasló tanulmányi eredmény, jeles átlag
 • versenyek, publikációk, tudományos tevékenység
 • több idegen nyelv ismerete
 • nemzetközi tapasztalatok (Erasmus, AFS, cserediákprogramok)
 • aktív közösségi szerepvállalás (esetleg vezetői tevékenység) akár diákszervezetekben (diákönkormányzat, hallgatói önkormányzat), akár keresztény közösségekben (cserkészet, Regnum)

Az adatlapokon és a motivációs levélben leírtakat igyekszünk egyenlő mértékben figyelembe venni, nem kell tehát attól félned, hogy publikációk nélkül nincs helyed köztünk. A szóbeli fordulón csak azt tudjuk értékelni, amit megmutatsz magadból – légy őszinte, add legvalódibb önmagad! Ne feledd: a felvételi nemcsak nekünk választás – neked is az!

kör_logo_fa