kör_logo_fa

Egész nap advent első vasárnapját ünnepeltük

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban a lelkiségi programokat a Spiri Team szervezi. Tagjai kollégisták, illetve Horváth Feri SJ, kollégiumi lelkészünk. A Spiri Team advent első vasárnapjára máriaremetei kirándulással és közös gyertyagyújtással készült.

A kirándulás délelőtt kilenckor indult. Villamossal és busszal Budapest széléig utaztunk, majd a borús, később szeles, aztán gyönyörű napos időben a budai hegyeken keresztül elzarándokoltunk a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikába. A hegyek legmagasabb, a völgyek legmélyebb és az ösvények legcsöndesebb pontjain megálltunk, és közösen olvastuk a Szentírást. Olyan részeket válogattunk össze Deme Barnabás szakkollégista jóvoltából, amelyek példát adnak az advent – vagyis a karácsonyi készülődés – folyamán.

A napnak kedves keretet adott, hogy a napközbeni kirándulást és az esti gyertyagyújtást összekötöttük. A kirándulás során gyűjtött ágacskákból, levelekből és bogyókból készítettük ugyanis a kollégium adventi koszorúját, amely azóta is a kápolnában várja a világosságra vágyókat. Akik ágakat és bogyókat válogattunk, különös szeretettel fogunk idén a koszorúra nézni.

Este a jezsuita nyolcas mise után a gyertyagyújtásra már nemcsak a kirándulók gyűltek össze, hanem a kollégium teljes közössége, hogy együtt kezdjük az adventet. Énekeltünk, imádkoztunk, és néztük a gyertya fényét. A hétvégén hazautazóknak és visszaérkezőknek a kollégiumban is igazi otthont varázsoltunk.

Bárdos Dávid  

kör_logo_fa