kör_logo_fa

-1. Szint

Konditerem – a szellem és a lélek frissessége mellett legalább annyira fontos a testünk egészségének megőrzése is. Ezt hivatott elősegíteni az alagsori konditerem, ahol a legkülönfélébb módokon sportolhatnak  a kollégisták. Ping-pong asztalunk is várja a mérkőzni vágyókat.

Romkocsma – fotelekkel és képeslapokkal felszerelt hangulatos kis helyiség, ahol lehet társasozni, beszélgetni, zenélni, relaxálni.

Földszint:

Könyvtár – multidiszciplináris, 12000 kötetes könyvtárunk a legkülönfélébb kötetek elérése mellett garantálja a vizsgaidőszakban olyannyira áhított csöndben tanulás lehetőségét is.

Iroda – Itt található Tanulmányi Vezetőnk, JEK-koordinátorunk és Irodavezetőnk helyisége, valamint a Rektori Iroda is.

III. Emelet:

Konyha – Egy szakkollégistának felesleges főzőműsorokat nézni, mert a nap 24 órájában élőben zajlik a gasztro-show a konyhánkban. Hetven szakkollégista alkot napi szinten mindenfélét – mirelit pizzától a körtés-csokis karamelltortáig terjedő skálán-, néhányan már el is indították saját gasztroblogukat. (http://uniquitchen.com)

Szalon – Aki vendéget hív, komolyan szeretne tárgyalni, vagy esetleg éppen focimeccset nézne – mindezt megteheti az antik bútorokkal berendezett helyiségben.

Terasz   Ez a kollégium egyik legnyugodtabb pontja: a belső udvar felé néző teraszról este látni lehet a csillagokat, meg a kollégisták ablakaiban égő lámpák fényét.

IV. Emelet

Párbeszéd Terme – itt van a szakkollégium legtöbb kurzusa, valamint különféle teaházak és ha belefér, a falnyi méretű kivetítőn spontán esti filmnézések!

Folyóirat-olvasó – vezető folyóiratok és a legfontosabb hetilapok friss számai mellett kurzusok vagy éppen a Diákbizottság ülése miatt térhet be egy kollégista a folyóirat-olvasóba.

TV-szoba – Teamülések, megbeszélések helyszíne, de sokszor spontán tevékenységek tere – itt található a Közösségi Falunk is, tele képekkel és születési dátumokkal.

Kápolna – fontos, hogy a mindennapos tanulásban, rohanásban meg tudjunk pihenni és elcsendesedve kicsit arra koncentrálni miért, illetve Kiért is tesszük mindezt. Erre kiváló lehetőséget kínál a lelkiségi könyvárral kiegészített kápolnánk, ahol a heti rendszerességgel szervezett közös imákon túl bármikor lehetőség nyílik betérni egy kis csöndes, egyéni elmélkedésre.

Akvárium – az Akváriumban mint közösségi térben a spontán beszélgetéseken túl a szakkollégium lelkésze, illetve pszichológusai várják heti rendszerességgel a beszélgetni vágyó szakkollégistákat.

Gépterem – ha valaki nyomtatni, szkennelni vagy csak egyszerűen internetezni szeretne (s éppen nem a laptopját és a WiFi hálózatot választja), a gépteremben a helye!

V. Emelet

Hencsergő – teázni, beszélgetni, heverészni vagy éppen projektmegbeszéléseket tartani a babzsákokkal berendezett hangulatos tetőtéri helyiségünkben.

Tetőterasz – a tetőterünkből egy kis terasz magasodik a budapesti panoráma fölé. Bulikon, közösségi estéken hosszú beszélgetések, borozások színhelye, de sokan, ha csak tehetik, felülemelkedve a mindennapok pörgésén, szívesen mennek fel pár percre nézni a várost és kicsit kikapcsolódni.

 

Szakkollégisták –  Szakkollégistáink szobái az első, második és negyedik emeleten vannak.

Albérlők  az ötödik emeleten, illetve néhány harmadik emeleti szobában nem szakkollégisták, hanem Erasmus, vagy egyéb programból érkezett külföldi (és néhány esetben magyar) hallgatók vagy albérlők laknak. Ez remek lehetőség a kollégistáknak arra, hogy például török, kínai vagy német ismerősöket szerezzenek.

kör_logo_fa