kör_logo_fa

III. emeleti nappali – Aki vendéget hív, Dixit partit szervez vagy csak a polcokon ücsörgő misekönyvgyűjteményt akarja olvasgatni, annak a III. emeleten a helye: itt az új nappalink fotelekkel és közDixittel!

III. emeleti terasz   Ez a kollégium egyik legnyugodtabb pontja: a belső udvar felé néző teraszról este látni lehet a csillagokat, meg a kollégisták ablakaiban égő lámpák fényét.

Akvárium – az Akváriumban mint közösségi térben a spontán beszélgetéseken túl a szakkollégium lelkészei, illetve pszichológusa várják heti rendszerességgel a beszélgetni vágyó szakkollégistákat.

Albérlők  a III. emeleten van néhány szoba, ahol nem szakkollégisták, hanem Erasmus programos külföldi hallgatók vagy albérlők laknak. Ez remek lehetőség a kollégistáknak arra, hogy például török, kínai vagy német ismerősöket szerezzenek.

Folyóirat-olvasó – vezető folyóiratok és a legfontosabb hetilapok friss számai mellett kurzusok vagy éppen a Diákbizottság ülése miatt térhet be egy kollégista a folyóirat-olvasóba.

Gépterem – ha valaki nyomtatni, szkennelni vagy csak egyszerűen internetezni szeretne (s éppen nem a laptopját és a WiFi hálózatot választja), a gépteremben a helye!

Hencsergő – teázni, beszélgetni, heverészni vagy éppen projektmegbeszéléseket tartani a babzsákokkal berendezett hangulatos tetőtéri helyiségünkben.

Kápolna – fontos, hogy a mindennapos tanulásban, rohanásban meg tudjunk pihenni és elcsendesedve kicsit arra koncentrálni miért, illetve Kiért is tesszük mindezt. Erre kiváló lehetőséget kínál a lelkiségi könyvárral kiegészített kápolnánk, ahol a heti rendszerességgel szervezett közös imákon túl bármikor lehetőség nyílik betérni egy kis csöndes, egyéni elmélkedésre.

Konditerem – a szellem és a lélek frissessége mellett legalább annyira fontos a testünk egészségének megőrzése is. Ezt hivatott elősegíteni az alagsori konditerem, ahol a legkülönfélébb módokon sportolhatnak  a kollégisták.

Konyha – Egy szakkollégistának felesleges főzőműsorokat nézni, mert a nap 24 órájában élőben zajlik a gasztro-show a konyhánkban. Hetven szakkollégista alkot napi szinten mindenfélét – mirelit pizzától a körtés-csokis karamelltortáig terjedő skálán-, néhányan már el is indították saját gasztroblogukat. (http://uniquitchen.com)

Könyvtár – multidiszciplináris, 12000 kötetes könyvtárunk a legkülönfélébb kötetek elérése mellett garantálja a vizsgaidőszakban olyannyira áhított csöndben tanulás lehetőségét is.

Párbeszéd Terme – itt vannak a szakkollégium éves hallgatói konferenciái, különféle fórumok, teaházak és ha belefér, a falnyi méretű kivetítőn spontán esti filmnézések!

Terasz – a tetőterünkből egy kis terasz magasodik a budapesti panoráma fölé. Bulikon, közösségi estéken hosszú beszélgetések, borozások színhelye, de sokan, ha csak tehetik, felülemelkedve a mindennapok pörgésén, szívesen mennek fel pár percre nézni a várost és kicsit kikapcsolódni.

TV-szoba – ha páran szívesen megnéznének egy filmet közösen, vagy éppen valamilyen megmérettetésen drukkolni kell a magyar csapatnak, a TV-szobában gyűlik össze a szakkollégium legjava!

kör_logo_fa