kör_logo_fa

Elkezdtük a közös munkát – nyári tábor 2016

Nem gólyatábor, nem beavatás, hanem a közös munka kezdete – adta meg a felütését Feledy Botond a szakkollégium 2016-os nyári táborának. És valóban, szokásos nyári táborunkban sokat dolgoztunk együtt.

Kialakult a teambeosztás, előadtuk egymásnak féléves kurzus- és projektötleteinket, és mindannyian elkezdtük összeállítani féléves terveinket szakkollégistaként és egyetemistaként.

Mindehhez a festői Szigliget adta a helyszínt. A Balaton északi partja egyszerre motivált és pihentetett. Nincs is jobb, mint a napsütésben közgyűlést tartani, majd a vízparton pihenni egy fárasztó nap után. Meglátogattuk a szigligeti várromot, meggyőződtünk róla, hogy a szigligeti a környék legfinomabb fagyija és megkóstoltuk a legjobb helyi borokat.

Többéves hagyomány, hogy nyári táborunkba neves közéleti személyiségeket hívunk meg, hogy aktuálpolitikai témákról beszélgessünk, és ellássanak minket jótanácsokkal az évkezdésre. Idén Csák János tisztelt meg jelenlétével. A volt londoni nagykövet és a Mol korábbi elnöke beszélt az erős külpolitika fontosságáról, egyéni életünkhöz pedig határozott döntéseket kívánt. Jelenlétét ezúton is köszönjük. 

Végül pedig nem maradhatott el hagyományos elsősköszöntő ünnepségünk sem. A legújabb szakkollégisták átvehették a „tüzeket szító tüzet” jelentő fáklyákat, melyeket jelképesen egy öregdiákunk, a diákbizottság elnöke és az elsősökért felelős szenior szakkollégista adott át. Attól a pillanattól kezdve egy közösség vagyunk új elsőéves szakkollégistáinkkal együtt.

A közös munka tehát elkezdődött. Tele vagyunk nagyratörő tervekkel. Bízva várjuk az előttünk álló félévet.

Bárdos Dávid 

kör_logo_fa