kör_logo_fa

Interkollt szervezett a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

Szeptember végén 30 szakkollégium több mint 80 képviselőjét láthattuk vendégül az év első Interkoll találkozóján, a Szakkollégiumok Egyeztető Fórumának ülésén. 

A HÖOK a szakkollégiumok együttműködését kérte egy átfogó kutatáshoz, mely azt vizsgálja, hogy miben különböznek a szakkollégisták a nem szakkollégista egyetemi hallgatóktól. Várhatóan november közepére lesz eredménye a vizsgálatnak.

Mind a Kommunikációs Bizottság (KB), mind a Minősítést Segítő Bizottság (MSB) beszámolt munkájáról, s mindketten egyeztettek Palkovics László államtitkár úrral. A Minősítő Bizottság megköszönte az MSB munkáját, hangsúlyozták, hogy bár három nagyobb típusát látják a szakkollégiumoknak, ennek ellenér van egy egységes eszménykép.

A beszámoló végén az előző Interkoll-találkozón részt nem vevő szakkollégiumok megkapták a szakkollégiumi minősítést elismerő bizonyítványokat. A Kommunikációs Bizottság két új tagot választott, a Minősítést Segítő Bizottság pedig éves tisztújítását hajtotta végre. Tervben van a Rajk László Szakkollégium tagjának javaslatára egy konferencia a szakkollégiumok oktatásbeli szerepvállalásáról.

A következő Interkoll házigazdája novemberben a BME Management Szakkollégium lesz. 

Közös ügyeink megvitatása után egy kötetlen beszélgetéssel folytattuk az estét az Ignácban. 

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, további jó munkát kívánunk! 

Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

 

kör_logo_fa