kör_logo_fa

Tahitótfalu, 2013 ősz

Szakkollégiumunk november 8-a és 10-e között tartotta hagyományos őszi kollégiumi hétvégéjét, amit idén a Szentendrei-szigeten lévő, festői szépségű Tahitótfaluban rendeztünk. Az idei hétvége különlegessége volt, hogy a számtalan közösségi program mellett ezúttal a szakmai oldalukat is megmutathatták a kollégisták, szombaton ugyanis házi TEDx konferenciát szerveztünk.

Volt, aki hamarabb érkezett, mások valamivel később, de végül a kora esti órákra már a kollégisták nagy része elfoglalta a Duna-parti szállást. A hétvégét Varga László SJ előadása nyitotta, akitől az ignáci lelkiségről hallhattunk. A megszívlelendő üzenetek után következhetett a testi töltekezés: mindenki nagy étvággyal fogyasztotta a még Pesten csomagolt szendvicseit.

 

Az este további részében került sor a házi konferencia első fordulójára: kisebb, nyolc-tízfős csoportokban adhattuk elő az általunk választott témát. A fő cél a közérthetőség és a figyelemfelkeltés volt. Mivel nagyon különböző egyetemekre járunk, így rendkívül sokféle téma került bemutatásra: az én csoportomban hallhattunk a félelmeink kezeléséről, összeesküvés-elméletekről vagy arról, hogyan mossunk helyesen fogat. A több mint három órás programot követően mindenki boldogan tért nyugovóra.

Másnap reggel, a közös reggeli és a finom, meleg tea után került sor egy egész napos csapatépítésre, melyet Limpár Imre vezetett, aki tavaly ősszel egy hasonló alkalmat is szervezett. Most azonban egészen új megvilágításba helyezte a kérdést. A nap fő témája a team-rendszer, és ezen keresztül a teamek voltak. Feladat volt például egy csapatcímer és egy rövid, bemutatkozó műsor készítése. A laktató ebéd után a nap további programokkal folytatódott. Ilyenek voltak például, amikor csoportosan együttműködve kellett egy társasjátékot készíteni a megadott eszközökkel, vagy mikor ki-ki névtelenül kis üzenetet küldhetett a másiknak, benne megvallva, hogy mit is tart az illetőben szimpatikusnak.

Az egész napos mozgás, csapatmunka és nevetés után egy komolyabb program következett: a vacsora után kezdődött ugyanis a házi konferencia döntője, amiben a tegnapi legjobbak mérhették össze képességeiket, ezúttal az egész kollégium és a zsűri előtt. Rendkívül színvonalas előadások hangzottak el,  egyik-másik pedig akár még egy TED konferencián is megállta volna a helyét. Az első helyet végül Varga Benedek nyerte el „Amikor a Magyar Királyság határos volt New Yorkkal” című előadásával, gratulálunk neki! Az egész napos fáradalmak levezetéseként, a központi terem gyors elpakolása után következhetett a már hagyományosnak mondható szombat esti táncos mulatság.

Vasárnap egy gyors reggelit követően egy fórum keretében tárgyaltuk meg az internetes és a rádiós sajtóban való szerepvállalásunkat, majd következhetett az ebéd. A finom falatok után pedig lassan mindenki elhagyta a szállást.

Remekül telt el az idei első kolihétvége – köszönjük a szervezést a Közösségi Teamnek, valamint a Szakmai Teamnek, főként Fedeles Máté szakkollégistának a TEDx lebonyolítását. Ez a hétvége amellett, hogy rendkívül szórakoztató és tanulságos volt, feltöltött minket energiával, hogy az elkövetkező zárthelyi-időszakot már könnyebben tudjuk venni.

kör_logo_fa