kör_logo_fa

Göd, 2013 tavasz

A gödi Piarista Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium adott otthont a 2013-as tavaszi szakkollégiumi hétvégénknek. Az első tábori feladat egy kis cetli kihúzása volt: akinek a nevét húzta az illető, azzal kellett a hétvége során jobban megismerkednie. Ezután Jézus arcainak művészi ábrázolásáról hallgathattunk előadás Varga Laci SJ atyától.

Mivel éppen nőnap volt, a fiúk az előadás után egy meglepetésprodukcióval kedveskedtek a kollégium hölgy tagjainak. Másnap délelőtt a frissítő Duna-parti időben egy üdülőig sétáltunk, ahol – közösségi munkaként – a feladatunk a felgyülemlett avar eltakarítása volt. Miután végeztünk a munkával, még egy kis mozgás, hatalmas métázás következett. Ezután rendkívül változatos délutánunk volt: először is Surján Lászlót, az Európai Parlament alelnökék köszönthettük köreinkben, aki Pálvölgyi Zsigmond koordinálásával előadást tartott az európai helyzetről, majd válaszolt a feltett kérdésekre.

A közösen elfogyasztott vacsorát egy akadályverseny követte, majd az este remek beszélgetésekbe, játékokba torkollott. Másnap, a közös reggeli után következett a már hagyományosnak számító hétvégi Fórum, ahol az elsősök integrációját, valamint a Junior-hétvége szükségességét és esetleges formáját vitattuk meg. A fórum után Varga László atya mutatott be szentmisét, majd következett az ebéd. Ezt követően visszavonatoztunk Budapestre.

kör_logo_fa