kör_logo_fa

Bodrogkeresztúr, 2013 nyara

Az idei táborba a felsőbb éves szakkollégisták egy nappal hamarabb érkeztek, hogy néhány kérdést tisztázzanak, illetve hogy kellőképpen felkészülhessenek a gólyák fogadására. A megérkezett gólyáinkkal az első közös program az ebéd volt, amit a délután folyamán különböző vicces és izgalmas játékok követtek, megszakítva egy számukra felépített tájékoztató előadással. Este Forrai Tamás provinciális atyát köszönthettük köreinkben, akinek buzdító szavai után a környék kilátójába sétáltunk fel. Az esti sétával összekötött kötetlen beszélgetést egy, a falut keresztül-kasul átszelő akadályverseny koronázta meg, ahol a csapatok ügyességén túl nem ártott némi színészi tehetség vagy éppen beerpong tapasztalat.

A pénteki reggeli közben mindenki készülhetett lelkileg a napunk nagy részét lefedő Stratagem nevű játékra, melynek keretében kisebb csoportokban, miniszterekként szimuláltuk jó pár választási cikluson át egy ország gazdasági folyamatait. A kissé kimerítő, de mindenféleképpen remek tapasztalatot nyújtó stratégiai szimulációs játék után kora este már egy egészen más terület, a borászat rejtelmeiben mélyedhettünk el. A rendkívül informatív körbevezetés közben azért titkon már mindenki a program „gyakorlati” részére, a kóstolásra készült. Az este egyik része sem okozott csalódást, sokan a borkóstoláson beszerzett palackokkal felszerelkezve szerveződtek asztaltársaságokká és vonultak el beszélgetni.

A szombati reggelit egy kiadósabb mozgás követett. Átkelve a Bodrogon, egy hatalmas tisztáson találtunk számháborúra alkalmas placcot, amit azonnal meg is kezdtünk rendeltetésszerűen használni. Visszatérve a szállásunkra, békésebb vizekre eveztünk és Varga Laci atya előadását hallgathattuk a különböző történeti korok Jézus ábrázolásairól, illetve a kollégium lelkiségi és szociális tevékenységéről. A naplemente egy újfajta pezsgést hozott, megkezdődött a lázas készülődés az esti mulatságra, ami idén is, hagyományainkhoz hűen, nagyon jól sikerült.

Másnap (többféleképpen értendő) bár fájó volt a búcsú, mégiscsak mindenki izgatottan térhetett haza, hiszen néhány nap múlva már jött is a beköltözés!

kör_logo_fa