2015. tavaszi kollégiumi hétvége

Együtt töltöttük a 2015. március 27–29-i hétvégét a Csobánkai Közép-Európai Cserkészparkban. A kollégiumi hétvégék hagyományosan a csapatépítésről, közgyűlés keretein belül pedig a szakkollégium jövőjének építéséről szólnak.

A péntek délutáni program a TEDx Ignatius 2.0 elődöntőjével kezdődött, ahol minden szakkollégista kis csoportokban adhatott elő bármiről, ami a szívéhez közel állt, hogy bejuthasson a másnapi döntőbe, ahol a TED értékrendszere alapján díjazta a zsűri a szakkollégium legjobb szónokait. Este jutott idő vidám játékokra és mély beszélgetésekre. Gratulálunk Pálvölgyi Zsigmondnak az első díjhoz!

A szombatot kirándulással kezdtük a közeli sziklás dombokhoz. A csúcsról be lehetett látni egész Csobánkát, sőt Budapest határát is. A túra után közös métázás hozta meg az étvágyunkat az ebédhez. Délután zajlott a TEDx döntője. Az utána következő szalonna- és hagymasütés közben minden szakkollégista táncpróbán vett részt, hogy felkészüljön a teamek és a diákbizottság között zajló táncversenyen, melyet nagy fölénnyel a Belügyi Team táncosai nyertek.

Az utolsó napot Forrai Tamás atyával és virágvasárnapi szentmisével kezdtük, amit a kollégium kórusa tett emlékezetessé a passió eléneklésével.  A hétvégét záró közgyűlésen megvitattuk a SZIK Apostoli Tervét (SZAT), amelyet a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya Provincia Apostoli Terve (PAT) mintájára készítünk. Szó esett a felvételi rendszerünk időszerű fejlesztéséről, és nemzetközi kapcsolataink, ösztöndíj-lehetőségeink bővüléséről is.