kör_logo_fa

SZIKszárdi nyári tábor

Idei nyári táborunk alkalmával a borvidékeiről és Babitsról híres Szekszárdot látogattuk meg. A tábor szervezői Vesztergombi Tamás, Bárdos Orsolya és Szegedi Domonkos voltak, szálláshelyünket pedig a Kolping Katolikus Szakképző Iskola biztosította.

A tábor során rengeteg kulturális és szakmai programon vettünk részt. Lehetőségünk nyílt látogatást tenni a Babits Mihály Emlékházban, ezenkívül megtekintettük Szekszárd belvárosának nevezetességeit is. Megtartottuk az idei tanév első közgyűlését, meghallgattuk kollégiumi lelkészünk, Horváth Ferenc SJ beszámolóját indiai útjáról, beszélgettünk Sajgó Szabolcs atyával a közel-keleti keresztények helyzetéről és a nemrég megválasztott jezsuita tartományfőnökkel, Vízi Elemérrel a jezsuita intézmények együttműködéséről. Játékos formában megvitattuk a környezetvédelem égető kérdéseit, és a Szakmai Team jóvoltából csapatépítő műveltségi vetélkedőn is részt vettünk.

Természetesen azonban nem csak munkával telt ez az öt nap. A programok között helyet kapott a métázás és a strandolás; megkóstoltuk Szekszárd nevezetes borait; az utolsó estét pedig éjszakába nyúló zenés-táncos mulatsággal töltöttük.

 

Kollégiumunk szokásainak megfelelően a nyári táborban kiemelten fontos szerepet kaptak az újonnan érkezettek: hagyományos felavató szertartás keretében vezettük be őket a szentignácos létbe. Elsőseink hamar beilleszkedtek közénk, teammunkájukkal, projektötleteikkel már a táborban is gazdagították a közösséget. A tábor végén pedig szentmisével adtunk hálát Istennek mindazért a sok jóért, amellyel feltöltődtünk.

Finta Mária

 

 

 

kör_logo_fa