kör_logo_fa

Problémamegoldás mesterfokon – Serendo tréning

Kollégiumi vezetőink idén immár ötödik alkalommal vehettek részt a problémamegoldó kommunikáció készségeit oktató kétnapos csoportfoglalkozáson, a Serendo tréningen. Az eseményt koordináló Serendo Consulting Kft. saját székhelyén biztosított helyszínt nekünk, így egy innovatív, nyugalmat sugárzó környezetben dolgozhattuk végig a két napot.

 

Hagyományosan a Szent Ignác Diákbizottságának elnöke és alelnökei, a teamvezetők és az elsőseinket vezető szeniorok vesznek részt a Serendon, mely vezetőink korábbi generációinak is sokat adott. A szervezet- és vezetésfejlesztéssel foglalkozó Kft. oktatói közül az Ignácot már jól ismerő Bóna Katalin irányította a tréninget, neki pedig öregdiákunk, Székely Marcell nyújtott segítő kezet. Két vezetőnkkel így nem csak professzionális hanem személyes légkörben is folyhatott a foglalkozás.

 

A tréning első napján inkább az önreflexiós célzatú feladatok kerültek előtérbe: Kata és Marci sok rajzos és írásos feladványt adott nekünk, valamint kitölthettünk egy különleges pszichológiai tesztet, melynek eredménye alapján tisztán kirajzolódott, hogy ki milyen probléma-megoldási stílust részesít előnyben és mennyire áll távol a kijelölt cél, az asszertív – önérvényesítő, de mégsem elnyomó – kommunikációtól.

A második napon már a jó vezető ideálját igyekeztük megragadni: a nap csúcspontja három videós felvétel elkészítése, majd után elemzése volt, melyek során egy-egy önként jelentkezőt nehéz, vezetői dilemmákkal áthatott szituációba csöppentettek a tréning irányítói a többi résztvevő segítségével. Mindkét nap során nagy hangsúlyt fektettek vezetőink a történtek és a személyes érzések megbeszélésére, ez különösen segített abba, hogy csoportunk tagjai még mélyebb elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodva térhessenek haza a tréning végezetével.

kör_logo_fa