kör_logo_fa

25 éves a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium immáron 25. éve szolgál második otthonként a társadalmi felelősséget szem előtt tartó keresztény értelmiség számára. 1991-ben lelkes fiatal egyetemisták vették birtokukba az egykori munkásőr-laktanya épületét azért, hogy együtt alapítsanak meg egy interdiszciplináris szakkollégiumot. Az eltelt 25 év egyaránt tartogatott számunkra örömteli és nehéz pillanatokat is, a Szakkollégium célja azonban nem változott: a magas színvonalú szakmai munka mellett feladatának tartja a társadalmi problémákra érzékeny értelmiség képzését és a keresztény értékrend megőrzését, továbbadását.

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium elmúlt 25 évére tekintünk vissza a szeptember 19-én megrendezésre kerülő jubileumi ünnepségünkön, a Párbeszéd Házának kápolnájában, ahol 16:00 órától közös misével adunk hálát az eltel esztendőkért. Ünnepélyes köszöntőt mond Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa és Jean-Marie Carriere SJ, a Jezsuita Menekültszolgálat igazgatója. Az ünnepélyes megnyitót követően közösen koccintunk az elmúlt és eljövendő évekre.

Szeretettel várjuk jelenlegi és egykori hallgatóinkat, szülőket, oktatóinkat, támogatóinkat és kollégáinkat, hogy együtt ünnepelhessük a Szakkollégiumunk jubileumát.

kör_logo_fa