kör_logo_fa

Veni sancte

„Örömmel köszönti Önöket légitársaságunk a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium járatán! Kérem, csatolják be biztonsági öveiket, megkezdjük a felszállást!” – Tóth Tamás, frissen felesküdött Diákbizottsági elnökünk a fenti beszédes hasonlattal indította útjára az évnyitóra összegyűlt szakkollégistákat, vendégeket, öregdiákokat és vezetőséget.

Szeptember 5-i, pénteki Veni Sancte szentmisénket, dr. Feledy Botond rektor úr tanévnyitó beszéde, Herbert Áron Diákbizottsági alelnök és Tóth Tamás DB elnök eskütétele, majd Nevelős Gábor öregdiákunk jókívánságai követték. Miután biztonságos magasságokba repítettek bennünket az elhangzó beszédek, célkitűzések, kezdetét vehette a kevésbé formális évkezdés. Bemutatkoztak külföldi hallgatóink, hangulatos grillezéssel felavattuk teraszunkat. Csilingelő beszélgetések, kacagások közepette elköltött közös vacsora után – ha nem is a pizsamákat-, de a pörgős szoknyákat, bugicipőket, sérókat mindenki belőhette az este hátralévő részére. Jó ‘Ignácos’ tradícióhoz híven idén is hajnalig roptuk a szakkollégiumi tetőtérben.

Bővített utastérrel, egyre gyarapodó utaslétszámmal, visszatérő öregdiákokkal kiegészülve méltó évkezdésnek lehettünk tanúi. Sok villanó vaku, ‘parapapa’-tól zengő szomszédság, másnap sajgó lábak és rekeszizmok őrzik a közös elstartolás emlékeit.
Örömmel jelenthetem, hogy az emelkedés a sokat emlegetett este óta is tart, egyre magasabbra repítve a közösen kitűzött célokat és a szakkollégisták lelkesedését. Az utat ismerjük, a személyzet a helyén, minden adott egy fergeteges utazáshoz. Köszönjük a szervezők foganatos munkásságát, minden, az este fényét növelő mosolyt! További kellemes utazást kívánunk!  

kör_logo_fa