kör_logo_fa

Te Deum

Szakkollégiumunk június 28-án tartotta hagyományos tanévzáró ünnepségét.

Elsőnek Varga Lili szakkollégista köszöntötte az egybegyűlteket, majd Forrai Tamás atya, Stumpf István, a Tanulmányi Tanácsa tagja és Feledy Botond rektor üdvözlő szavai következtek. Ezután kezdődött a Te Deum hálaadó szentmise, amelyet Forrai Tamás, Kiss Ulrich és Varga László atyák mutattak be közösen, amelyhez a kollégistákból álló zenekar és kórus szolgált zenei kísérettel.

A szentmise után meghallgathattuk Csicsák Pál, a Diákbizottság leköszönő elnökének búcsúbeszédét, majd a következő évi elnök, Pólya Viktor mutatta be röviden a jövőre vonatkozó terveit. Ezután a kollégiumot elhagyó szakkollégisták oklevelet kaptak, valamint a kiemelkedő tanulmányi teljesítményű szakkollégistákat is díjazta a vezetőség. Az este ezen része az újonnan megválasztott  Diákbizottság esküjével zárult.

A lelki töltekezést egy finom vacsora követte, majd a szakkollégiumból kiköltöző társainkat búcsúztattuk. Ezen kívül egy házi sütiversenyt is rendeztünk, amelyen a szakkollégisták szavazatai alapján Huszthy Zita lett az első helyezett, ezzel kiérdemelve az „Ignác Séfje” címet.

Az este a tetőtérben folytatódott tovább, ahol az Ignác színjátszó csoportja mutatta be a Bolond Istók című darabot, amely osztatlan sikert aratott. A díszletek gyors elpakolása után kezdetét vette a buli, amelyen mindenki nagyon jól szórakozott.

Ezúton szeretnénk megköszönni Barta Andrásnak és Székely Marcellnek a szervezést. Külön öröm volt, hogy néhány újonnan felvett szakkollégista is részt tudott venni a rendezvényen, így őket is meg tudtuk ismerni. Méltó lezárása volt ez egy sok munkával, ugyanakkor hasonló mennyiségű örömmel teli évnek.

kör_logo_fa