kör_logo_fa

Őszi kollégiumi hétvége

A 2015-16-os tanév őszi kollégiumi hétvégéjét Szentendrén tartottuk. 

Pénteken érkeztünk és mindjártegy fórummal kezdtük a hétvégét, ahol fő kérdésként az “ignácos értékek” belső lefektetésének szükségessége merült fel. A nagy érdeklődés miatt a másik témára, az új tanulmányi rendszerre való reflexióra nem maradt idő, így ezt – fakultatív programként – vacsora közben ejtettük meg. Étkezés után a Szakmai Team által a népszerű Honfoglaló játék nyomán életre hívott SZIKfoglaló csapatos műveltségi vetélkedőn vettünk részt. A szellemi torna után néhány rohangálós közösségi játékkal tagjainkat is jól megtornáztattuk, így biztosítottuk mindenki számára a jó alvás lehetőségét.

Szombat délelőtt egy óriási, csapatos amőbát játszottunk az épületben, amennyiben csapatunk képes volt tartani a megszakítatlan kézfogás szabályát, megtudhattuk például, hogy hány Oscar-díjat nyert a Tom és Jerry. Ebéd előtt Hölvényi Györggyel beszélgettünk többek között a menekültkérdésről, az Európai Parlament szerepéről, valamint a keresztényi látásmód szükségességéről. A megszavazott kora délutáni csendes pihenőt követően egy kis városi sétára indultunk, amelyen izgalmas történetekkel teletűzdelt, szakszerű és tényszerű idegenvezetést kaphattunk. Ezután a pénteki SZIKfoglaló párbajok győztes csapatai mérték össze tudásukat – végül a „kettes csapatnak” sikerült a H18 legnagyobb részét megkaparintania a Kovács Fülöp által dizájnolt játékasztalon. Egy mulatságos vetélkedőnek köszönhetően – amely során többek közt kiderült, hogy a szakszerű idegenvezetésből mindössze három alapinformáció volt igaz – gyorsan kialakult a jó hangulat a bulira – a legkitartóbbak fél háromig ropták az alagsorban.

Vasárnap, a késői reggeli után, a borítékos reflexió keretében explicite is kifejezhettük egymás iránti szeretetünk és tiszteletünk mibenlétét. A tábort szentmisével és ebéddel zártuk.

A kolihétvége éppen megfelelő mértékben volt változatos és tartalmas, szabad és – Berényi Lilla határozott koordinálásának köszönhetően – pörgős, így mindannyiunk számára igazi aktív pihenést jelentett. Az ételre és a Ferences Gimnáziumban elhelyezett szállásunkra szintén nem lehetett semmi panasz. Ezúton is köszönjük a Közösségi Team munkáját!

 

kör_logo_fa