kör_logo_fa

Csapatépítés a Cserkészparkban – Tavaszi kollégiumi hétvége a Pilisben

Idén tavasszal Csobánkán töltöttük a szokásos csapatépítő kolihétvégénket. Bár a félév még alig kezdődött el, senki sem tiltakozott, hogy néhány napot a nagyvárosi nyüzsgésből kiszakadva a Pilis déli lankáin fekvő gyönyörű Csobánkai Cserkészparkban töltsünk. A tájat még hó borította, de a tavasz is jelentkezett napsütéssel néha – nagyszerű helyszín, remek körülmények vártak ránk.

A péntek esti ráhangolódás társasjátékozással és nagy beszélgetésekkel telt, egyszóval élveztük a közösségi együttlét örömeit.

A szombat délelőtt jelszava a csoportos ráhangolódás volt, amelyben benne volt a Közösségi Team minden kreativitása. Saját készítésű szerepjáték, tánckoreográfiák, SZIK-aknakereső és ügyességi feladatok versengtek figyelmünkért. Ezután a délután inkább az elmélyülés jegyében telt: bizalomjátékok vezettek rá a fináléra, ahol bekötött szemű társainkat vezettük körbe az udvaron, megmutatva nekik a táj minden szépségét és érdekességét úgy, hogy ők ebből semmit sem láthattak.

Este aztán csak előbújt belőlünk a szakkollégista énünk is. Egy hónappal a választások előtt nem hagyhattuk ki a politikai helyzet csoportos elemzését, de beszéltünk a politikával kapcsolatos várakozásainkról és elképzeléseinkről is. Azzal pedig, hogy az elmúlt évben vendégül láthattuk Orbán Viktort, Vona Gábort, Szél Bernadettet és a közéleti paletta sok fontos szereplőjét, szinte már-már bennfentesként vitatkozhattunk a témában. A beszélgetés során gyakran merőben ellentétes nézőpontok jöttek elő, azonban mégsem az érzelmi túlfűtöttség, hanem a racionális érvelés dominált.

Egy órával később pedig már újra a SZIK zászlaja alatt egyesültünk. Előkerültek a gitárok, és az esti buli megalapozásául a kedvenc slágereinket énekeltük abban bízva, hogy még Pesten is meghallják a vidámságot, ami az Ignácosokból árad!

Másnap délben már elérkezett a szokásos érzés: remek társaságban túl gyorsan telik az idő. Délelőtt kuponokat osztogattunk egymásnak, amiben egy jó beszélgetésre vagy kedves szívességekre invitáltuk egymást, nem sokkal később pedig már hazafelé tartottunk.

A havas tájat és az élményeket Csobánkán hagytuk, de a tavasz és a szép emlékek velünk maradnak a budapesti mindennapokban is.

Gajdócsi Gergely

kör_logo_fa