kör_logo_fa

Kedves Felvételizők!

Ebben a blokkban szeretnénk összefoglalni számotokra a felvételi eljárással kapcsolatos összes praktikus információt. Amennyiben ezek elolvasása után is maradna kérdésetek, a felveteli@szentignac.hu e-mail címre küldött leveleitekre pár napon belül válaszolunk.

Az első, írásbeli fordulóban a honlapunkról letölthető rövid és hosszú adatlapok, valamint az alább található kérdéssor kitöltésével vehettek részt. A kitöltött dokumentumok mellett az alábbi csatolmányok elküldését kérjük tőletek:

  • egy fénykép rólad,
  • egy ajánlás valamely tanárodtól/oktatódtól,
  • illetve opcionálisan küldhetsz plébánosi/hitoktatói ajánlást is

Felvételink jeligés rendszerben zajlik, a pályázatokat elbíráló Felvételi Bizottság nem fogja látni személyes adataitokat a döntéshozatal során, ezért kell két adatlapot is kitölteni.

Bátran írjatok le mindent, ami szerintetek segíthet minket abban, hogy jobban megismerhessünk titeket. Nem kell a tantárgyi tudás számonkérésére számítanotok, itt minket elsősorban a véleményetek, gondolkodásmódotok érdekel. Igyekezzetek világosan és érthetően fogalmazni, írott szövegeknél különösen fontos a követhetőség, a strukturáltság.

Az írásbeli fordulót február 19-ig van lehetőségetek beküldeni a felveteli@szentignac.hu e-mail címre. Ügyeljetek a határidőre, mert a későn beküldött pályamunkákat nem tudjuk értékelni. Ellenőrizzétek, a csatolmányokat is! Március 19-én fogtok kapni egy válaszlevelet, melyben értesítünk titeket pályázatotok pozitív vagy negatív elbírálásáról. Ennek függvényében vehettek részt a második, szóbeli fordulóban.

Ekkor már a Szakkollégium épületébe várunk Benneteket. Itt egy három modulból álló folyamat keretében fogunk személyesen is megismerni titeket, és eldönteni, hogy ti vagytok-e azok a fiatalok, akikkel jövőre már Ignácosként üdvözölhetjük egymást.

A szóbeli forduló három eleme:

Beszélgetés a Szakmai Bizottsággal

Ez az állomás tekinthető felvételink leghivatalosabb részének. Itt lehetőséged nyílik beszélgetni a Szakkollégium rektorával, tanulmányi vezetőjével, a Diákbizottság elnökével és jelen lesz lelkészünk is. Számíthatsz arra, hogy különféle aktuálpolitikai témák lesznek a terítéken, olyan dolgok, amik a közvéleményt foglalkoztatják, hazai és nemzetközi viszonylatban. Ezen kérdések értékelésénél a hangsúly a logikus gondolatmeneten és a világos érvelésen lesz.

Beszélgetés a Felvételi Bizottsággal:

A FEB szakkollégistákból áll, négyen fogunk veletek beszélgetni. Főként rólatok, és arról, ami benneteket érdekel. A beszélgetés célja, hogy viszonylag rövid idő alatt a lehető legjobban megismerhessünk titeket, így itt sem kell a tárgyi tudás szigorú számonkérésére számítanotok. Az elbeszélgetésre bármely szakkollégista bejöhet, meghallgathat titeket és kérdezhet is tőletek.

Assessment Center:

Ez egy speciális csoportos kiválasztási folyamat, ahol a többi jelölttel együttműködve oldhattok meg játékos vagy komolyabb, egyéni és csoportos feladatokat. Ezek hasonlítanak az Ignácban rátok váró kihívásokra.

A kötelező körökön kívül pedig beszélgethetsz jelentkezőtársaiddal, illetve szakkollégistákkal is; különféle programokon töltheted el könnyedén a várakozási időt. A felvételi hétvégét április 7. és 9. között szervezzük meg, minden továbbjutónak csak egy napon kell megjelennie. A behívással együtt jelezni fogjuk azt is, melyik napon várunk titeket. A felvettek névsorát honlapunkon és facebook-oldalunkon is közölni fogjuk természetesen személyes értesítőt is kaptok az eredményről a felvételi hétvégét követő héten.

Jó munkát, és sok szerencsét kívánunk!

a Felvételi Bizottság

Érdekel a felvételi?

Ha érdekel a felvételi, add meg emailcímedet, hogy időben értesülj minden határidőről és felvételivel kapcsolatos programról!

kör_logo_fa