kör_logo_fa

Kedves Felvételizők!

Ebben a blokkban szeretnénk összefoglalni számotokra a felvételi eljárással kapcsolatos összes praktikus információt. Amennyiben ezek elolvasása után is maradna kérdésetek, a [email protected] e-mail címre küldött leveleitekre pár napon belül válaszolunk.

Az első fordulóban az oldal alján elérhető rövid és hosszú adatlap kitöltésével vehettek részt. Az adatlapokról visszajelzést küldünk nektek, és az első forduló alapján kerülhettek be a második fordulóba. Az első fordulóban a kitöltött dokumentumok mellett az alábbi csatolmányok elküldését kérjük tőletek:

  • egy fénykép rólad,
  • egy ajánlás valamely tanárodtól/oktatódtól,
  • illetve opcionálisan küldhetsz plébánosi/hitoktatói ajánlást is

Felvételink jeligés rendszerben zajlik, a pályázatokat elbíráló Felvételi Bizottság nem fogja látni személyes adataitokat a döntéshozatal során.

Bátran írjatok le mindent, ami szerintetek segíthet minket abban, hogy jobban megismerhessünk titeket. Nem kell a tantárgyi tudás számonkérésére számítanotok, itt minket elsősorban a véleményetek, kritikai gondolkodásmódotok érdekel. Igyekezzetek világosan és érthetően fogalmazni, írott szövegeknél különösen fontos a követhetőség, a strukturáltság.

Az adatlapok és csatolmányok beküldési határideje 2018. március 4.

A második, írásbeli fordulót március 4. után írjuk ki, és 2018. március 18-ig lesz lehetőségetek beküldeni a [email protected] e-mail címre. Ügyeljetek a határidőre, mert a későn beküldött pályamunkákat nem tudjuk értékelni. Ellenőrizzétek a csatolmányokat is! Ezt követően fogtok kapni egy válaszlevelet, melyben értesítünk titeket pályázatotok pozitív vagy negatív elbírálásáról. Ennek függvényében vehettek részt a harmadik, szóbeli fordulóban.

A szóbeli fordulóra már a Szakkollégium épületébe várunk Benneteket. Itt egy három modulból álló folyamat keretében fogunk személyesen is megismerni titeket, és eldönteni, hogy ti vagytok-e azok a fiatalok, akikkel jövőre már Ignácosként üdvözölhetjük egymást. A szóbeli forduló pontos időpontjáról időben értesítünk benneteket, előzetesen a 2018. április 13-15-i vagy 2018. április 20-22-i hétvégére számíthattok.

A szóbeli forduló három eleme:

Beszélgetés a Vezetőséggel

Ez az állomás tekinthető felvételink leghivatalosabb részének. Itt lehetőséged nyílik beszélgetni a Szakkollégium rektorával, tanulmányi vezetőjével, a Diákbizottság elnökével és jelen lesz lelkészünk is. Számíthatsz arra, hogy különféle aktuálpolitikai témák lesznek a terítéken, olyan dolgok, amik a közvéleményt foglalkoztatják, hazai és nemzetközi viszonylatban. Ezen kérdések értékelésénél a hangsúly a logikus gondolatmeneten és a világos érvelésen lesz.

Beszélgetés a Felvételi Bizottsággal:

A FEB szakkollégistákból áll, négyen fogunk veletek beszélgetni. Főként rólatok, és arról, ami benneteket érdekel. A beszélgetés célja, hogy viszonylag rövid idő alatt a lehető legjobban megismerhessünk titeket, így itt sem kell a tárgyi tudás szigorú számonkérésére számítanotok. Az elbeszélgetésre bármely szakkollégista bejöhet, meghallgathat titeket és kérdezhet is tőletek.

Assessment Center:

Ez egy speciális csoportos kiválasztási folyamat, ahol a többi jelölttel együttműködve oldhattok meg játékos vagy komolyabb, egyéni és csoportos feladatokat. Ezek hasonlítanak az Ignácban rátok váró kihívásokra.

A kötelező körökön kívül pedig beszélgethetsz jelentkezőtársaiddal, illetve szakkollégistákkal is; különféle programokon töltheted el könnyedén a várakozási időt. A felvételi hétvégén minden továbbjutónak csak egy napon kell megjelennie. A behívással együtt jelezni fogjuk azt is, melyik napon várunk titeket. A felvettek névsorát honlapunkon és Facebook-oldalunkon is közölni fogjuk, természetesen személyes értesítőt is kaptok az eredményről a felvételi hétvégét követő héten.

Jó munkát és sok szerencsét kívánunk!

a Felvételi Bizottság

Jelentkezz szakkollégistának!

Az alábbi linkeken találjátok a rövid és hosszú adatlapokat, a csatolandó dokumentumokat (tanári/oktatói ajánlás, egy fénykép rólad, és ha szeretnétek, egy egyházi ajánlás) pedig a [email protected] címre küldjétek! A kitöltés határideje 2018. március 4.

kör_logo_fa