kör_logo_fa

Van Önnek nem fogadott hivatása? Az elköteleződés dilemmái

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium idén már a 26. szimpóziumát szervezte november 28-án, amely ez alkalommal a hivatás témakörét járta körül. Mint minden évben, az idei szimpózium is hatalmas népszerűségnek örvendett, a PPKE-JÁK Szent II. János Pál pápa díszterme színültig megtelt az érdeklődő középiskolásokkal, egyetemistákkal és idősebbekkel.

 

A szimpózium szervezői igyekeztek, hogy a hivatás témakörét a lehető legtöbb szempontból vizsgálhassuk meg a köztiszteletben álló meghívott előadók segítségével: a vezetői kerekasztalon Mohay Bence moderálásával Kürti Sándor, mint vállalatvezető, Kukorelli István alkotmányjogász, Szabó István református püspök, mint egyházi vezető és Jókai Anna írónő vezette be a közönséget a vezetői hivatás felelősségteljes szerepébe. Lackfi János problémafelvetése és Mérő László döntésekről szóló előadása mellett megismerhettük a hivatásválasztás társadalmi háttereit és dilemmáit is Nagy Beáta szociológus segítségével. Győrffy Dóra a hivatásváltás problematikájáról adott elő nekünk, Csókay Andrástól pedig a család, mint hivatás témában hallhattunk értékes gondolatokat. Schäffer Erzsébet előadásából megtudtuk, hogy maga az élet egy hivatás, amely rengeteg irányba ágazódik mind a magánéletünkben és a szakmánkban. 

A programot egy interaktív workshop – ahol lehetőség nyílt az előadókkal történő kötetlen beszélgetésre és az előadások továbbgondolására -, majd egy bankett zárta.

 

kör_logo_fa