kör_logo_fa

Tizenötödszörre is együtt: Díszvacsora a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban

Idén tizenötödik alkalommal került megrendezésre a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium hagyományos eseménye: a Díszvacsora, melynek célja, hogy támogatóink, barátaink bepillantást nyerhessenek a kollégium életébe és személyesen is megismerhessék a szakkollégistákat.

Az est díszvendégei őexcellenciája Habsburg György és Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora voltak, akik egy-egy beszéd keretében az egész hallgatósággal megosztották gondolataikat.

Habsburg György kiemelte a szilárd értékrend és a hit jelentőségét, amely hozzájárul az európai kultúra és hagyományok védelméhez.

Lánczi András elmondta, hogy az igazságkereső ember mint erkölcsi lény tudása fejlesztésére törekszik, kutatja az őt körülvevő világot. A szakkollégium jelentősége abban áll, hogy motiváló, ellenőrzött keretek közé helyezi a tudásátadást.

A Díszvacsorát megtisztelték jelenlétükkel Vízi Elemér SJ, a jezsuita rend magyar rendtartományának provinciálisa és a magyar rendtartomány további tagjai, a szakkollégium tanárai, támogatóink, barátaink, valamint öregdiákjaink. Velünk ünnepelt immáron második alkalommal a Pozsonyi Magyar Szakkollégium képviselője is.

Sárvári Balázs rektor úr beszédében megosztotta a hallgatósággal, hogy a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium missziója a szakkollégisták fejlődésének támogatása a boldogságra való képességben, valamint a jó döntések meghozatalában.

Szebellédi Mátyás, a Diákbizottság elnöke három alapvető értékre hívta fel a figyelmet: a tehetségre, a felelősségvállalásra és a kreativitásra, melyek az Ignácban egyszerre vannak jelen.

Az ünnepi beszédeket követően szakkollégiumi kiválóságok előadásai következtek. Bárka Levente beszámolt büszkeségeinkről, céljainkról, motivációinkról, a kollégiumban zajló aktuális kutatásokról és projektekről. Topál Dániel zenés produkciójával emelte az est színvonalát.

A vacsora menüjéről a Loyola Café gondoskodott. Az esemény kapcsán felmerülő további szervezési feladatotokat szakkollégisták látták el.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik velünk ünnepeltek! Külön köszönet illeti Oláh Julianna és Maier Dávid főszervezőket, valamint az egész Külügyi Teamet az est gördülékeny lebonyolításáért!

Az eseményről készült képeket megtekinthetik Facebook oldalunkon.

kör_logo_fa