kör_logo_fa

Szeptemberi szikra

Szeptember 9-én újra élettel telt meg a Horánszky utca 18. Ekkor került sor ugyanis a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium tanévnyitó ünnepségére.

A hivatalos program a Koronkai Zoltán SJ atya által celebrált szentmisével vette kezdetét. Az atya kiemelte szakkollégiumunk alappilléreit (közösség, lelkiség, szakmaiság) és az azokban rejlő értékeket, lehetőségeket.

A szentmisét követően új rektorunk, Sárvári Balázs évköszöntő beszéde következett, mely által egyfajta iránytűt kaptunk kezünkbe az előttünk álló feladatok elvégzéséhez.

Szebellédi Mátyás DB-elnök a saját magunkhoz intézett kérdések fontosságára hívta fel a figyelmet, külön kiemelve a szakkollégiumisághoz kapcsolódó kérdések origóját, vagyis, hogy „mit jelent számunkra a szakkollégium? Miért vagyunk szakkollégisták?”

Hagyományteremtő szándékkal, idén először egy öregdiákunk is felszólalt az évnyitón. Mohay Bori a közösség inspiráló és egyben biztonságot jelentő szerepét hangsúlyozta, valamint a szakkollégiumi lét szépségeiről és kihívásairól osztotta meg gondolatait.

A programot szakkollégistáink zenés produkciói színesesítették. Finta Mária előadásában Händel Rejoice című áriáját hallgathattuk meg, Topál Dániel pedig saját szerzeményével tette még emlékezetesebbé az évkezdést.

Ezt követően került sor Losonczi Péter filozófus hagyatékának megáldására és életútjának bemutatására. Szeretettel emlékezünk Péterre és hálásak vagyunk, hogy könyvein keresztül betekintést nyerhetünk az ő személyes világába és a nagyvilágba egyaránt.

A hivatalos ünnepség és az Agapé után a könnyed szórakozásé volt a főszerep. Sok-sok mosollyal, nevetéssel, tánccal és értékes beszélgetéssel köszöntöttük a napfelkeltét.

Kádárkuti Emese

kör_logo_fa