kör_logo_fa

Szabad nők. Szabad? – Szimpózium 2013. ősz

Immár 25. alkalommal került megrendezésre a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium szimpóziuma, a Horánszky utcai Párbeszéd Házában, november 29-én. A szakmai délután a Szabad nők. Szabad? címet viselte, ugyanis az előadások a nők társadalmi, munkaerőpiaci, közéleti és általános megítélésének dilemmáit járták körül.

Prominens előadók vettek részt az eseményen, többek között Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Lux Elvira a Magyar Szexológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, Szalai Piroska a nők munkavállalási esélyeinek bővítéséért felelős miniszteri biztos és sok más elismert tekintély a legkülönbözőbb szakterületekről. Borász, kommunikáció és magatartástudományi szakértő, jogász, közgazdász, asszirológia és hebraisztika oktató, mérnök, tanító és zenész is képviselte álláspontját a női témában, az előadók névsora és a részletes program itt olvasható.

A sokféle szakterületről érkező értelmiségi nők egyetértettek abban, hogy komoly és megtervezett munkamegosztással lehetséges az élet különböző területein, a család és karrier között egyensúlyt tartani. A program borkóstolóval és a Playback színház különleges, rögtönzéses előadásával zárult.

kör_logo_fa