kör_logo_fa

Sárvári Balázs váltja Feledy Botondot a rektori székben

Öt év után után elhagyja a szakkollégium vezetői posztját Feledy Botond, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium rektora. A Jezsuita Egyetemi Kollégiumok hálózatának koordinátoraként és a jezsuita kötődésű Társadalmi Reflexió Intézet vezetőjeként folytatja tovább. Utódja Sárvári Balázs közgazdász, a Corvinus Egyetem tanársegédje, a szakkollégium oktatója és szakmai vezetője lesz.


Feledy Botond a szakkollégium Mária utcai Jézus Szíve templomban tartott évzáró Te Deum ünnepségén jelentette be lemondását. A rektor úgy fogalmazott, ajándék volt a szakkollégiumban végzett munka, amiért nagyon hálás a hallgatóknak, az öregdiákoknak és a fenntartó jezsuita rendnek. Elmondta, hogy az elmúlt öt év az építkezésről szólt, melynek során jelentősen bővültek a szakkollégium hazai és nemzetközi kapcsolatai.


Megerősítettük a helyünket a magyar szakkollégiumi közösségben, élő kapcsolatot alakítottunk ki a jezsuita egyetemi kollégiumokkal “Marosvásárhelytől Leuvenig” és inspiráltuk több szakkollégium elindulását többek között Pozsonyban és Mariborban. Számos programon dolgoztunk együtt a szomszédos Párbeszéd Házával, a Jezsuita Menekültszolgálattal és a Jezsuita Sziget többi intézményével. Közben kapcsolatokat építettünk ki a Saint Louis Universityvel, a Fulbright Bizottsággal, a Budapest Semesters in Mathematics programmal, a Konfuciusz Intézettel, valamint számos hazai és külföldi szakkollégiummal. Extenzív, kifelé forduló szakasza volt ez a kollégiumnak, amelyet egy intenzív, befelé irányuló szakasznak kell követnie, s ezt a munkát jó szívvel bízza utódjára – tette hozzá.


Feledy Botond az újonnan alakult Társadalmi Reflexió Intézet vezetőjeként és a Jezsuita Egyetemi Kollégiumok hálózatának koordinátoraként folytatja tovább. Mindkét intézmény élén bízik a további közös munkában a szakkollégistákkal a közjó és a társadalmi igazságosság szolgálatában. Ehhez kérte Isten áldását.


Feledy Botond utódja Sárvári Balázs közgazdász lesz. Sárvári a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómia Tanszékének tanársegédje, a Figyelő.hu szerkesztője. Oktatóként került kapcsolatba a szakkollégiummal 2016 szeptemberében, melynek 2017 januárja óta a Szakmai Vezetője is. Az elmúlt két félévben sokat gondolkodott és dolgozott a szakkollégium jövőjén a szakkollégium vezetőségével, illetve hallgatóival együtt. A rektori széket 2017 szeptemberével foglalja el.

kör_logo_fa