kör_logo_fa

Római zarándoklat

Tizennégy fős szakkollégista különítményünk is gazdagította azt a több milliós zarándok tömeget, amely április végén Rómába érkezett II. János Pál és XXIII. János pápák szenttéavatására.

Az út előkészületei már hónapokkal azelőtt elkezdődtek, a repülőjegy és a szállás megszervezésével. Utóbbi esetében a jezsuitákon keresztül sikerült hamar szállást találnunk, térítésmentesen, amelyet innen is köszönünk a Rómában tanuló/dolgozó magyar jezsuita rendtagoknak és P. Francesco Tata SJ-nek, aki ott tartózkodásunk alatt rengeteget segített!

Már csütörtökön az Örök Városba érve az első két napban igyekeztünk Róma beláthatatlan nevezetességeinek kis részét megtekinteni. Így tehettünk közös sétát a Forum Romanumon, csodálhattuk a Colosseumot s érezhettük át Egyházunk egyetemességét a monumentális Szent Péter Bazilikában. Szombaton részt vettünk a magyar zarándokok közös szentmiséjén, amelyet Erdő Péter bíboros atya mutatott be. A vasárnapi szertartáson a csapat egyik része már kora hajnalban útnak indult, hogy minél közelebb juthassanak a Vatikánhoz (ami sikerült is nekik), míg a többiek egy, a Forum Romanumhoz közeli kivetítőn követhették az eseményeket.

 

Rendkívül tartalmas négy napot magunk mögött tudva, vasárnap este érkeztünk vissza Budapestre, szellemileg és lelkileg egyaránt feltöltődve!

 

kör_logo_fa