kör_logo_fa

Őszi kollégiumi hétvége, Vác

Minden félévben sikerül azt a közösségi igényünket kielégíteni, hogy egy egész hétvégét együtt töltsünk – kiszakadva a kollégium falai közül – valahol távolabb a budapesti pörgéstől. Idén a Közösségi Team választása Vácra esett, így ott lehettünk részesei a szép élményeknek.

Péntek délután a kollégium folyosói a szokásosnál is hangosabbak és élettel telibbek voltak. A nyitott ajtóknál szóltak az egyes kérdések, hogy „neked van-e borotvahabod”, vagy „ki hoz hajszárítót”, stb., majd ezt a bőröndök közös gurulása zárta le, s a kollégium kiürült, a kollégisták pedig már a villamoson. Így indultunk neki az őszi, Vácon megrendezett kollégiumi hétvégénknek.

Mihelyst megérkeztünk – ki fáradtabban, ki már a hétvége hevén felbuzdulva – el is kezdődött az egész hétvégén átívelő programunk, az USA elnökválasztásának szimulációja. A Szakmai Team ötlete alapján a kollégisták lobbicsoportokat alkotva vitatták meg az Egyesült Államok egyes fontosabb politikai kérdéseit – szakmai forrásokra, cikkekre alapozva. Másnap délelőtt frakcióközti megbeszélések és megegyezések voltak a soron, melyet végül szombat este az elnöki televíziós vita zárt le, ahol kiderült, hogy melyik párt mely lobbicsoportjai tudták akaratukat és érveiket a legjobban érvényesíteni.

A szakmai program mellett természetesen szombaton még jutott idő egy városjátékra, ahol közelebbről is megismerhettük Vác városát, és egy kis kikapcsolódásra, csapatépítésre is lehetőségünk adódott.

Vasárnap délelőtt egy reflexiós kört követően Horváth Feri SJ vezetésével tartottunk egy rövid beszélgetést, ahol a mindennapokra kaptunk lelki morzsákat, és mi is feltehettük aktuálisan bennünket foglalkoztató kérdéseinket.

A hétvége során jutott időnk egymásra, a közös beszélgetésekre, a szórakozásra és nem utolsó sorban látásmódunk is szélesedett, hála a Szakmai, illetve a Közösségi Team áldozatos munkájának.

Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy az Ignácos lét egyik legmeghatározóbb élményei ezek a hétvégék, így kiemelt jelentőségűek az adott félévben. Jól éreztük magunkat, s épültünk szellemileg-lelkileg-közösségileg egyaránt. Ez a magis.

Kampits Bence

kör_logo_fa