kör_logo_fa

Nyári egyetem a SZIK-ben

Nyári Egyetem a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumban

2015. július 6-12. között harminckét hallgató érkezett Budapestre, hogy részt vegyenek a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium első alkalommal megrendezett nyári egyetemén, amely az „Interdisciplinary understanding of normativism in economic research” címet viselte. Szlovéniától Lengyelországon át egészen Finnországig jutott a nyári egyetem híre, így összesen hét országból érkeztek hallgatók, akik egy igazi nemzetközi csapat részévé válhattak.

A nyári egyetem résztvevői egy héten keresztül hallgattak előadásokat és vettek részt interaktív kurzusokon. A hét során előadást tartott Pesuth Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, Turner Anna, a Central European University Business School professzora, Csák János, egykori londoni nagykövet, Frands Pedersen a Westminster University egyetemi adjunktusa, valamint Lukas Macek a Sciences Po igazgatója. Az előadások mellett a hallgatók kipróbálhatták a népszerű STRATAGEM szimulációs játékot is.

Az egész napos, magas szakmai színvonalú előadások mellett természetesen a csapatépítést és az ismerkedést is célul tűztük ki. Így esténként csapatépítő játékokat, underground városnéző túrát, lasertag játékot, óriáskerekezést és közös gulyásfőzést szerveztünk.

kör_logo_fa