kör_logo_fa

Méta, rablás, vízhiány – kollégiumi hétvége címszavakban

2017. március 10-12. között a szakkollégisták elhagyták a Horánszky utca 18-at, hogy egy közös kollégiumi hétvégét töltsenek el a szentendrei Ferences Gimnáziumban.

Péntek este ráhangolódásképp idő és tér adódott arra, hogy megosszuk egymással, ki hogyan érkezett a hétvégére, mi az, ami mostanában foglalkoztatja. A beszélgetéseket egy étteremben folytattuk kötetlenebbül, böjtös menünk fogyasztása közben. A szállásra jóllakottan visszaérkezve megkezdődött a hosszúra nyúló társas est; a terepet átvették a kártya- és társasjátékok, a labdajátékok és logikai feladványok.

Némi alvás után egy fontos nyomozásba kezdtünk. Csoportokba szerveződve kellett kitalálni, hogy ki, mikor, mivel és főképp miért követett el egy állítólagos rablást a kollégiumban? Aggodalomra semmi ok, bár a nap végére kiderült, hogy valóban az egyik szakkollégista társunk után nyomoztunk, a tények csak részben voltak valósak.

A szálláson elköltött ebéd után egy kis mozgás is belefért a programba: métázni mentünk a Duna-partra. Hála Istennek szép napos időnk volt, így nemcsak a métázás, hanem a sétálás is jóleső volt.

A szombat délutánt a Szakmai Team vezetésével aktuális témák feldolgozásával töltöttük. Beleképzelhettük magunkat az egészségügyi szférába, szóba került a cyberbiztonság, a világot fenyegető vízhiány, valamint az orosz konfliktus is.

Az esti pizzázáshoz már csatlakoztak öregdiákjaink és az amerikai cserediákjaink is, így bővült csapattal folytatódhatott a kötetlen együttlét. A beszélgetések mellett lehetett társasozni, activityzni vagy táncolni.

A vasárnapot közös misével indítottuk, majd a hétvége zárásaként borítékokba rejtett kedves üzenetekkel lephettük meg egymást, hogy ilyen formán adjunk erőt a hétvége után következő munkanapokhoz.

Köszönjük a Közösségi Teamnek a hétvége szervezését, köszönjük a résztvevőknek az aktivitást és közös időtöltést!

Találkozunk a Horánszky utca 18-ban!

kör_logo_fa