kör_logo_fa

Mennyei disznóságok – jezsuita disznótor húshagyó kedden

Idén március elseje nem csak a tavasz beköszöntét, hanem a nagyböjti időszak kezdetét is jelentette. Február utolsó napján az öreg telet és a leköszönő farsangi időszakot a jezsuiták jóvoltából közösen búcsúztatta a Rendház és kollégiumunk.

A Jézus Szíve templom altemplomában megült tor a szervezőknek köszönhetően bővelkedett a pikáns ételekben és programokban. Vacsora közben hallhattunk egy pazar verset a szomorú végzetű jászberényi malacról, akinek porhüvelye fölött ülhettünk vígasságot. A pompás sertéslakoma elfogyasztása után a vendégsereg a szervezők buzdítására csoportokba szerveződve vett részt egy disznótoros kvízben, illetve egy rövid színjátékban. Végül egy csángó élőzenekar szórakoztatott minket és húzta a talpalávalót a majdnem éjfélig tartó tánchoz.

Az esemény keretében kollégiumunk közössége sort kerített Forrai Tamás SJ atya búcsúztatására is. Az idén leköszönő jezsuita provinciális áldozatos munkájának sokat köszönhet a SZIK. Neki és az egész Jezsuita Rendháznak is köszönjük a vendéglátást és ezt a nagyszerű estét!

kör_logo_fa