kör_logo_fa

Jelen vagyunk a Köz-Gazdaságban!

November 22-én sikeresen lezajlott a Köz-Gazdaság című tanulmánykötet bemutatója a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán. A Köz-Gazdaság a Corvinus Egyetem Közgáz Alma Mater Egyesülete által szerkesztett tudományos folyóirat. Idén egy, a Magyar Nemzeti Bank által kiírt pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy a jezsuita kollégiumok együttműködhessenek az Egyesülettel és Sárvári Balázzsal tanár úrral, így a kötetben a szakkollégiumi keretek között megrendezésre kerülő Közgazdaságtan kurzust végző hallgatóink írásai is helyet kaphattak.

A Köz-Gazdaságban Tóth Gergely, Veres András, Lánczi András és Kerekes Sándor publikációi mellett a következő szakkollégistáink írásai olvashatók: Bárka Levente, Horváth Márton, Szebellédi Mátyás, Haraszti Rajmund, Mayer Evelyn, Igari András, Bárdos Orsolya, Topa Márton és Prajczer Petra.

A konferencián az előadók a kötetben megjelenő tanulmányukat mutatták be érdekes részletekkel fűszerezve. A prezentációk után lehetőség nyílt a publikum számára, hogy egy álló fogadás keretei között diskurzust folytassanak az elhangzott kutatások eredményeiről, valamint a felmerült kérdésekről. Az előadók közül többen is (köztük Csaba László, a CEU és a BCE tanára) pozitívan jeleztek vissza a szakkollégiummal való együttműködésről.

A program a Pallas Athéné Domus Scientiae alapítvány támogatásával jött létre.

Zámbó Bianka

kör_logo_fa