kör_logo_fa

IX. Szent Ignác Díszest, 2011

Fundraising is an extreme sport.” A tapasztalt fundraising menedzserek szájából gyakran hallható az előbbi mondat, aminek a valóságtartalmáról Melhardt Ágnes, a vacsora főszervezője mellett bárki beszámolhatna, aki az előkészületek és a lebonyolítás során részt vett a munkálatokban. A Szakkollégium munkatársainak és harmincöt szakkollégista munkájának eredményeképpen nagyjából másfél hónapos előkészítési fázis után november 3-án került sor a Párbeszéd Házának Színháztermében a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium IX. Fundraising estjére.

Díszest résztvevői

 

A vacsora első mozzanataként Kiss Ulrich SJ atya, prorektor, a Fundraising tudományának kiváló ismerője és gyakorlati művelője köszöntötte a vendégeket, majd pedig a Leuvenből Budapestre került Muzslay-relikviákról, illetve Muzslay atya szellemi örökségéről beszélt.

Muzslay István SJ

 Ezt követően Smuk Péter rektor úr köszöntette a vendégeket, s beszédében külön kiemelte a vacsora bevételének jelentőségét a szakkollégiumi mezőben unikális ösztöndíjalapunk finanszírozása terén.

Hagyományainknak megfelelően a vacsora előtt a tudományos élet egyik prominense tartott előadást. Idén Dr. Török Ádám akadémikus,  a közgazdaságtudományok doktora, egyetemi tanár „Magyarország versenyképessége a globális világban ma és holnap” címmel vázolta a legújabb kutatások eredményeit a vacsora résztvevői számára. (Az előadás prezentációja elérhető a SzIK honlapján).

Török előadás

 A vacsora vége felé Tóth Tamás és Szilágyi Sándor kollégisták által, a Szakkollégiumról összeállított filmet tekinthették meg a vendégek, amit Kocsev Bencének a tanulmányi, Borsos Tündének a közösségi, Bárdos Dávidnak pedig a lelkiségi pillérről tett megállapításai egészítettek ki. 

A Fundraising est vendégeivel folytatott beszélgetések során egyre inkább az rajzolódik ki, amit G. T. Smith, a családi vállalkozásból egy 15 millió font értékű vállalkozást létrehozó közép-angliai kereskedő  mondott, miszerint:

“Donors don’t give to institutions. They invest in ideas and people in whom they believe.”

 A SZIK elképzelései és ötletei, illetve diákjai úgy tűnik, jó befektetésnek bizonyulnak.

kör_logo_fa