kör_logo_fa

Győri Édes Élmények – Novemberi elsős hétvége

Ignácos hagyomány szerint a kollégium elsős évfolyama és az őket segítő seniorok minden év novemberében egy közös hétvégén vesznek részt. Az alkalom célja amellett, hogy a gólyáknak lehetőséget biztosít az egyetem és az Ignác lüktető életéből való rövid kiszakadásra, az, hogy a friss Ignácosok az elmúlt két hónapra közösen visszatekintve értékeljék a Szent Ignác tanulmányi rendszerét és a közösségbe való integrálásuk megvalósulását.

Két seniorunk idén a győri Szent László Katolikus Szakkollégium berkeibe kalauzolta a csapatot és elképesztően színes programrepertoárral lepett meg minket. Az elmaradhatatlan városnézésen, kávézáson és a miselátogatáson kívül nem nagyon mentünk ki a városba, az elsősök belső közösségére helyeződött a hangsúly. 

Kiscsoportos és plenáris megbeszéléseken zajlott le a reflexió. Igen értékes vélemények és építő javaslatok hangzottak el a tanulmányi rendszerrel, a mentorprogrammal és a teamrendszerrel kapcsolatban. Az ifjú kollégisták temperamentumos proaktivitását tökéletesen jellemezték a hosszan elhúzódó – ám kölcsönös tisztelettel lefolytatott – viták, melyek az Ignácban jelenlévő problémák felismerésére és az azokra való megoldáskeresésre irányultak. 

Mindezek mellett a spirituális elmélyedés lehetősége is adva volt számunkra. Esténként egyetlen gyertya fényében imádkoztunk és elmélkedtünk közösen. Szombaton ellátogattunk a győri bazilikába, ahol a Könnyező Szűzanya és Szent László királyunk hermájának meglátogatása után sokan térdeltünk le Isten házának védelmében szinte önkéntelenül egy rövid fohászra.

Hatalmas köszönet illeti két seniorunkat, Sütheő Sárát és Bárdos Orsolyát, akik szervezői akarata, szeretetteljes figyelme, kitartó lendülete és vég nélküli empátiája nélkül nem jött volna létre ez a hétvége. Orsi és Sári igen magasra tette a lécet a jövő seniorjainak, emellett megmutatták nekünk, milyen is egy figyelmes és felelősségteljes vezető.

Pudleiner Kristóf

kör_logo_fa