kör_logo_fa

Évvégi hálaadással zártuk a tanévet

Idén először két napig tartott hagyományos tanévzáró Te Deum ünnepségünk. Ezalatt bőven jutott idő mindenre: hálaadó szentmisére, a végzős szakkollégisták búcsúztatására, az évértékelésre, az elmúlt éves munka elismeréséért járó oklevelek kiosztására, valamint az új Diákbizottság fogadalomtételére. A tanévvel együtt rektorunk, Feledy Botond is elbúcsúzott.Az ünnepi sorozat péntek este szűk körben kezdődött. Hagyományainknak megfelelően a közös emlékeket felidéző búcsúbeszédekkel és apró személyes ajándékokkal engedtük el a végzősöket. Idén tizenheten fejezték be szakkollégiumi tanulmányaikat és kezdik valahol máshol utolsó egyetemi féléveiket, illetve az elsőket a munka világában. Megköszöntük a Diákbizottság, a teamvezetők és a legaktívabb szakkollégisták munkáját is.

A szombati ünnepségen Feledy Botond rektor bejelentette lemondását. Beszédében ajándéknak nevezte az elmúlt öt évet, amely számára az építkezésről szólt. Az új rektor Sárvári Balázs lesz, akire jó szívvel bízza a szakkollégiumot.

Szakkollégiumi diplomát, illetve oklevelet kapott az idén végző tizenhét szakkollégista. A szakkollégisták szavazatai alapján a kollégiumért legtöbbet tett végzősnek járó díjat Sipka Bence és Kampits Bence megosztva kapták. Emellett kiosztásra kerültek az éves teljesítményt elismerő oklevelek is. A közösségi ösztöndíjat idén Aujeszky Nóra kapta egész éves teamvezetői, kurzusszervezői, teaházszervezői sokrétű munkájáért. Rektori dicséretben részesült Haraszti Rajmund, Hatala Imre, Prajczer Petra és Sütheő Sára. A Zarnócz András Alapítvány díját Haraszti Rajmund nyerte el.

Fogadalmat tett az új Diákbizottság is: Szebellédi Mátyás elnök, valamint Hatala Imre, Mércz Patrik és Vörös Dániel alelnök (Mossóczy Katinka a nyári táborban pótolja a fogadalmat, amint hazaér külföldről). Sipka Bence leköszönő elnök az építkezést és a kalandot emelte ki az elmúlt évből, a következőt pedig – már az új diákbizottsággal – egy nagy lehetőségnek tekintette. Szebellédi Mátyás izgatottnak és boldognak érezte magát. Az előző diákbizottság által megszabott irányt kívánja követni. Várja a közös munkát a jezsuita renddel, az öregdiákokkal és persze a szakkollégistákkal, akiktől lendületet és nagyot álmodást vár.

A hivatalos ünnepséget Horváth Ferenc SJ szakkollégiumi lelkész miséje zárta. Rajta kívül a rend képviseletében megtisztelte jelenlétével évzárónkat Sajgó Szabolcs SJ is.

Az estét zenés, táncos, beszélgetős ünnepléssel fejeztük be. Mindannyiunknak jól esett feldolgozni az elmúlt év sikereit és fáradalmait. Alig várjuk a következő találkozást a nyári táborban!

kör_logo_fa