kör_logo_fa

Egy pappal gazdagabb lett a világ!

Kollégiumunk diakónusát, Horváth Ferenc SJ-t Székely János esztergom-budapesti segédpüspök december 3-án pappá szentelte a budapesti Jézus Szíve templomban.

Feri életében december 3. örök ragyogású nap, nemcsak azért, mert részesülhetett a papság szentségben, amire 2010 óta készül, hanem azért is, mert 33 évvel ezelőtt éppen ezen a napon részesült a keresztségben is.

A templom sorai megteltek a családtagokkal, rokonokkal, barátokkal, kollégiumunk tagjaival, jezsuita szerzetestestvérekkel és paptársakkal, akik osztozni akartak Feri örömében. A friss pap istentől sugárzó jelenlétének emlékén túl egy kis emlékkártyát is vihettek haza az ünneplők, amelyen a következő gondolat szerepelt: „Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért.”

Feri a szentelést követő héten már meg is kezdte a szolgáló szeretet megvalósítását a kollégium falai között: december 7-én megtartotta az első miséjét a kollégiumi kápolnában. A kis helység megtelt az ignácosokkal. Ez az alkalom nem csak attól volt különleges, hogy az első, hanem attól is, hogy a szertartás végén Feri mindenkit egyesével megáldott, s a jelenlévők is Isten áldását kérték Feri életére.

Egy pappal gazdagabb lett a világ, s a mi szakkollégiumunk is!

Zámbó Bianka

kör_logo_fa