kör_logo_fa

A munka Sodrásában – Férfi lelkigyakorlat

Tavaszi lelkigyakorlatunk idén rendhagyó módon külön került megrendezésre a férfi és női érdeklődők számára. Kollégiumunk férficsapatát a jezsuita rend látta vendégül a Sodrás utcai rendházban.

A fővárosban példátlanul gyönyörű környezet mellett minden földi jó is biztosítva volt számunkra, így egy igazán nyugalmas környezetben állhattunk neki a feladatnak, hogy a férfi lét kérdéseinek mélységeibe merüljünk.

Csapatunk ráhangolódásként a Volt egyszer egy vadnyugat című klasszikus megtekintésével kezdte a lelkigyakorlatot. Ezek után éjszakába nyúlóan beszélgettünk a filmben ábrázolt férfimintákról, majd a beszélgetés a maszkulinitás kérdésének általános témáira terelődött.

Szombaton egy csapat önkéntessel az úgynevezett Férfinap keretében egy egész napos kerti munkában merülhettünk el. A fizikai megpróbáltatások hihetetlen módon kovácsolták egybe összeverbuvált csapatunkat, a megerőltető, de gyümölcsöző eredményt hozó napot egy közös bográcsozással zártuk le. Éjszaka pedig összekapcsoltuk a férfiasságot legjobban jellemző tevékenységeket: néhány jó pohár bor mellett megtekintettük a Portugália – Magyarország mérkőzést. Végezetül másnap már a kollégiumba visszatérve egy misével zártuk le a lelkigyakorlatot.

 

kör_logo_fa