„8126 – Kint vagy!” Avagy számháború SZIK-es módra

2017. március 16-án hangos kiabálás töltötte meg a SZIK épületét. A Közösségi Team szervezésében a szakkollégisták egy számháborún vehettek részt a Kollégium Teréziánum képviselőivel együtt. Miután a vegyes csapatok elfoglalták bázisukat, elrejtették a zászlókat és megbeszélték a stratégiát, indulhatott is a játék.

Az alagsor és a negyedik emeleti Párbeszéd Terme volt a két főhadiszállás, így nem csoda, hogy az egész épület zengett a számok kiabálásától. Tankozás, hirtelen roham, sarokba bújva lassú kiesés – ki-ki játszhatott a maga vérmérséklete szerint.

A folyosókon és a lépcsőházban barikádok alakultak, az ajtórések mögé pedig „gyorstüzelők” bújtak.

A kiesettek a konyhában találkoztak, s pár perc pihentető beszélgetés után folytathatták is a játékot. Ahogy a számháborúkban lenni szokott, menet közben kiderült, hogy a szabályokat mindenki egy kicsit másképp értelmezi, de végül tagadhatatlanul a pirosaké lett az első győzelem. A számháború izgalmait közös pizzázással vezettük le.

Az első párbaj sikerén felbuzdulva a következő köröket már bővült csapattal, albérlőinkkel együtt játszottuk. Angolul kezdtük magyarázni az immáron pontosított szabályokat, és a számokat sem magyarul kiabáltuk. A nap végére igazi nemzetközi este kerekedett!

Köszönjük a Kollégium Teréziánum lányainak, hogy velünk tartottak, legközelebb mi megyünk hozzátok!