kör_logo_fa

Versek, műsor, táncmulatság – Mikulás-ünnepséget tartottunk

Kollégiumi hagyományainkhoz híven még a vizsgaidőszak előtt együtt ünnepeltük meg Szent Miklós napját. Az estén a kollégisták mellett a kollégiumi vezetőség tagjai is részt vettek.

Az eseményt szervező Közösségi Team kitett magáért: a terembe belépő szakkollégistákat gyönyörű díszítés, halk zene és rengeteg mézeskalács fogadta.

Az ünnepség hivatalos részét új gondnokunk, Bellus György gitárszólója nyitotta meg, majd fellépett még diákbizottsági elnökünk, Szebellédi Mátyás, Szegedi Domonkos, Bárdos Dávid és végül a kollégiumi lelkész, Horváth Feri SJ, aki szenzációs Tapeface-imitációjával mindenkit megnevettetett.

A fergeteges produkciókat születésnapi köszöntők szakították meg: két szakkollégista társunkat, Herbert Áront és Fábián V. Ármint ünnepeltük. Kiderült ezenkívül, hogy nemrégiben elkészült a szakkollégium új imafüzete, amelyből minden szoba lakói kaptak egy-egy példányt.

A Mikulás érkezését szokás szerint egy kisfilm előzte meg, majd belépett maga Miklós püspök nagykövete, aki kiosztotta az asztalra előzetesen odakészített csomagokat. A megajándékozottak egy-egy róluk szóló vers alapján ismertek magukra és egymásra, az ajándékozók kiléte azonban jórészt titokban maradt, bár néhány szemfüles szakkollégista ügyesen leleplezte a saját angyalkáját. Az estét fergeteges buli zárta az épület alagsorában.

A Mikulás-est ugyan elmúlt, de az ünnep emléke velünk maradt, és lassan-lassan a karácsony is ideér. Áldott készülődést kívánunk minden barátunknak!

kör_logo_fa