kör_logo_fa

Nagyböjti táplálék – Spiri Csütörtök

Kollégiumunk fő pillérei közé tartozik a lelkiség, amely egyfajta egységes, ignáci alapkövet jelent számunkra az egyetemista életben. Mi is az Egyház, ki volt Jézus Krisztus, hogyan lehetünk jó keresztények, milyen úton juthatunk el az üdvösségre – ezek olyan kérdések, amelyekre mindannyian keressük a választ. A bennünk, kollégistákban megbúvó keresztény lelkiség pedig arra ösztönöz minket, hogy ezekről a kérdésekről közösen is tudjunk beszélni, hátha úgy közelebb tudunk jutni az igazsághoz.

Ezt a célt szolgálta a Spiri Team szervezésében csütörtökön lezajlott program, melynek keretei közt a hit kérdéseit vitattuk meg némi hűsítő ital társaságában. Nagyjából egy tucat kollégista gyűlt össze a kupaktanács helyszíneként szolgáló Premier Kultcafé egyik kis eldugott sarkában, hogy megvitassa a keresztény Egyház jelenlegi helyzetét és hogy mit tehetünk mi, egyszeri keresztények az evangélium terjesztéséért.

 

 

A jó hangulatú beszélgetésen egymást meghallgatva, a másikra reflektálva és közösen mulatva tudtunk részt venni, mely önmagában csodálatos ajándékot jelent. Ki tudtunk szakadni a mindennapok néha önző és magányos légköréből a közösség erejével – nálunk erről is szól a nagyböjt.
A felemelő program színvonalát tovább emelte a kedves kiszolgálás és a különleges légkör, melyet a Kálvin téri Kultcafé nyújtott számunkra. Köszönjük a szervezést a Spiri Teamnek, s a későbbiekre nézve csak annyit üzenünk nekik: ismétlés a tudás anyja!

Pudleiner Kristóf

kör_logo_fa